אלימות והתעללות

מה הקשר בין מעגל האלימות וחווית ההתעללות ?  איך מתקבל הקשר בין השתיים ?

כאשר חקרתי את הנושא וחיפשתי נושאים להשוואה ולמערכת יחסים בין השתיים , הגעתי לכמה צמתים של מפגש . 
אשתדל להציג זאת בצורה מטפורית ציורית תחילה .
קל היה לי לדמיין בלון גדול ובתוכו כלוא בלון קטן עם חוט רפוי חלקית בקצהו המאפשר תנועה מוגבלת בתוך הבלון הגדול אך, לעולם לא מראה סימני בריחה או יציאה . הבלון הגדול משמעו התעללות והקטן אלימות .
ככל שהתעמקתי בחקירתי הגעתי למצב תיאורי מובנה ויציב  ההתעללות היא בית בעל שלוש קירות ובאחד החדרים יש חדר משולש עם מרפסת שמש שנסגרת ונפתחת חליפות .החדר המשולש יוצר קשרים והסכמים עם מרפסת השמש והחוץ אך בו זמנית קיימים בו קשרים והסכמים עם כלל החדרים והבית .. 
האלימות נתפסת כאירוע או שרשרת אירועים שיש להם התחלה אמצע וסוף . היא תחושתית ומפעילה את מרב החושים , יתכן ואת כולם ...כן לאלימות יש רעש וגם לשקט שלפני ושלאחרי . בעומק העניין יש ריח . יש גם את ה"יציאה למרפסת השמש" הזיכרון שיש מאחורי החדר המשולש מערכת פוגעת ומאיימת חסרת פשרות מקשרת את התחושה הפיזית החושית וההכרתית למבנה ההזוי של ההתעללות . ההתעללות היא מערכת תחושתית של זיכרון ורגש . הכאב הוא דומה או שונה . 
היות ומערכת הזיכרון ויכולת האדם לשחזר ולקלוט מעבר לחושים ויצירת קישור תחושתי הפועל על מקשרי גוף-נפש של כאן נוצרת הכליאה של התחושה בטבעת חנק אופיינית ואישית וההאדרת ההשוואתיות של הסבל לעומת המבט של משקיף ממרפסת השמש . הפערים מעצימים את תחושת הניכור והסבל ונוצר מערך השוואתיות חדש וכך בספירלה של החיים ממשיכים לכיוונים שונים חיוביים או שליליים ואף כאלו של הדחקה התעלמות ועיוות .
יש עוד הרבה מילים לתאר אלימות והתעללות . גם על מקומה של ההשוואתיות ויכולת ההשוואה עם תערובת כוח הרצון להיחלצות ולשיתוף שונה . אסתפק בכתוב בשלב זה למרות שהנאמר לא יהיה לעולם מושלם . כל אחד רואה את "החדר המשולש" אחרת והמבט החוצה שונה מאדם לאדם .
ההתעללות קשה יותר מהאלימות ברוב המקרים . בני אדם שחווים סיוטי שינה למרות שלא בוצעה פעולה אלימה ולא ברמיזה . בנוסף לכך גם בזמן ההכרה ההתעללות מקיפה כל שעות העירור .

איך יוצאים משני המצבים ומאיזה מצב קשה יותר לצאת או שהוא יצא ממך ? האם יש מוצא אופטימלי ?

על - כך ניתן לקרוא בספר ...

כמו כן יש מחקר מ2013  על היקף התופעה \החוויה בקישור הבא

ttp://www.haaretz.co.il/news/education/.premium- 

1.2163200http://www.israelhayom.co.il/article/327769

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

אשמח לקבל משוב .גם קשה זה מכובד .אפשר לשתף ,להפנות ולנסות . לכל המינים והגילאים. לשון הכתיבה טכנית הוא לרוב זיכרי מתיחס לכל המינים כאחד. פתח/י סגור לבך . בתודה מראש בנשיר מחבר הספר נולדתי בן שבע וחצי .